Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

ΚΑΛΕΣΜΑ ΠΡΟΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Καλούμε όλους τους συναδέλφους - αυτοαπασχολούμενους ιδιοκτήτες οδηγούς ΤΑΞΙ να παραβρεθούν στην συζήτηση που θα γίνει τη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011 και ώρα 19:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων του σωματείου των λιμενεργατών. (Η αίθουσα βρίσκεται κοντά στη καφετέρια του Μαρίνα, στο πάρκινγκ του ΟΛΗ, δίπλα στη ψαροταβέρνα).

Στη συζήτηση θα παραβρεθεί και θα συμμετέχει ο κ.Ψητόπουλος Κυριάκος μέλος της διοίκησης του ΣΑΤΑ.

Βασικά θέματα της συζήτησης είναι:

  • Οι επόμενες κινήσεις και προτάσεις για τον αγώνα ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης για το επάγγελμα του ΤΑΞΙ.
  • Προοπτικές και συνθήκες σύμπραξης με άλλους επαγγελματικούς κλάδους για κοινό μέτωπο ενάντια στις πολιτικές της λεγόμενης "απελευθέρωσης των επαγγελμάτων"
  • Άρνηση πληρωμών έκτακτων εισφορών, των ασφαλιστικών εισφορών του ΟΑΕΕ, καθώς και κάθε έκτακτο αντιλαϊκό χαράτσι που ετοιμάζει η κυβέρνηση.
  • Προτάσεις για την οργάνωση του απεργιακού αγώνα.


Η συζήτηση είναι ανοικτή προς όλους τους συναδέλφους και μπορεί ο οποιοσδήποτε να θέσει προς συζήτηση όποιο θέμα θέλει που αφορά τα επίκαιρα προβλήματα του επαγγέλματος του ΤΑΞΙ.

Η συζήτηση αυτή διοργανώνεται απο μερίδα αυτοαπασχολούμενων - ιδιοκτητών ΤΑΞΙ και ζητάμε τη συμμετοχή σας στην ενέργεια αυτή.

Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ - ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ

Προς όλους τους συναδέλφους αυτοαπασχολούμενους Ταξιτζήδες: 

....να βγάλουν φωτοτυπία το χαράτσι της Εφορίας, το καινούργιο εκκαθαριστικό σημείωμα εισφορών και τέλους επιτηδεύματος ν.3986/2011 που μας έστειλαν πρόσφατα, έτσι ώστε να τα συλλέξουμε όλα μαζί ώστε να τα καταθέσουμε μαζικά στην εφορία, αφού θα τα έχουμε καταθέσει στο ΕΚΗ. Να τους τα γυρίσουμε πίσω.

 ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ, 
ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ

.... κανένα ΧΑΡΑΤΣΙ, κανένα ΈΚΤΑΚΤΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΜΕΤΡΟ, καμία ΕΙΣΦΟΡΑ

Παρακαλούμε οσοι θέλουν να συμμετέχουν στην κίνηση αυτή, να δώσουν τις φωτοτυπίες απο τα χαράτσια, στους συναδέλφους - μέλη της κίνησης αυτής ή θα μπορούν να τα καταθέτουν και άμεσα στα γραφεία του συλλόγου των ιδιωτικών υπαλλήλων που βρίσκεται στο 2ο όροφο στο ΕΚΗ που συντονίζει την όλη κίνηση και συλλέγει χαράτσια και απο άλλα σωματεία και απλούς πολίτες, ώστε την Τεταρτη στις 11:00 με μια κινητοποίηση που θα γίνει, να τα επιστρέψουμε πίσω στην εφορία.

Επίσης πρέπει να πιέσουμε το ΣΩΜΑΤΕΙΟ και το ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΡΗΤΗΣ ώστε να πάρουμε και εμείς μια κοινή απόφαση προκειμένου όλοι μαζί να φωνάξουμε προς τη κυβέρνηση ότι: ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ, ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ.....

Την κρίση και το χρέος να τα πληρώσουν αυτοί που ευνοούντε απο τους αντιλαϊκούς νόμους, απο τις μειώσεις των μισθών, απο τις μειώσεις των συντάξεων, απο όλα τα αντιλαϊκά μέτρα εις βάρος του απλού λαού , και αυτοι που ευνοούντε απο το λεγόμενο "νόμο της ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ των επαγγελμάτων."

Δηλαδή ....

Την κρίση και το χρέος να τα πληρωσουν τα ΚΑΡΤΕΛ, ΤΑ ΜΟΝΟΠΩΛΕΙΑ και οι ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ.

ΜΗΝΥΜΑ της Επιτροπής Αγώνα ΤΑΞΙ Ηρακλείου προς τους ΠΟΛΙΤΕΣ



ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΤΑΞΙ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ


Προς τους πολίτες...

      Σας ζητάμε ειλικρινά συγνώμη, για την όποια ταλαιπωρία, σας προκαλεί, ο δίκαιος απεργιακός αγώνας μας. Ο κλάδος των ΤΑΞΙ, δέχεται επίθεση απο την κυβέρνηση, τον υπουργό και τα μονοπωλιακά συμφέροντα που εξυπηρετούν.

      Σε όποια χώρα, εφάρμοσαν αυτό το μοντέλο του ΤΑΞΙ που "οραματίζεται" η κυβέρνηση, έφερε την εξαθλίωση του μικρού - ελεύθερου επαγγελματία ταξιτζή, τη κακή ποιότητα υπηρεσιών και τη δημιουργία μονοπωλίων απο τις μεγάλες εταιρείες που μπήκαν στο χώρο.

      Δεν έχουν σκοπό να αναβαθμίσουν τις υπηρεσίες του ΤΑΞΙ για το καλό του πελάτη. Αν το ήθελαν αυτό θα έπαιρναν τα κατάλληλα μέτρα και θα έκαναν τους απαραίτητους ελέγχους που απαιτούνται, που και τόσο πολύ ζητάει ο κλάδος μας.

      Όμως άλλο "απελευθέρωση" και άλλο "κανονισμός λειτουργίας". Η λεγόμενη απελευθέρωση των επαγγελμάτων δεν γίνεται για τον απλό λαό, αλλά γίνεται για να ανοίξει ο δρόμος για να μπούν σε όλα τα επαγγέλματα οι μεγάλες εταιρείες, που έχοντας τεράστια κεφάλαια είναι αδύνατο να μπορεί κανείς ατομικά ή συλλογικά να τις ανταγωνιστεί. Το ίδιο συμβαίνει και με το επάγγελμα του ταξιτζή.

      Ο αγώνας, λοιπόν, είναι κοινός, και η συμμαχία μας έχει σκοπό την αποτροπή και ανατροπή αυτών των πολιτικών. Ας σταματήσουμε επιτέλους να εμπιστευόμαστε τις πολιτικές που μας κόβουν τους μισθούς, αυξάνουν συνεχώς τους φόρους για τους μικρούς, ακριβαίνουν τη ζωή μας, μας εξαθλιώνουν και τελικά καταστρέφουν την κοινωνία.

      Για την κοινωνία, την οικογένεια μας και τη ζωή μας οφείλουμε εμείς να παλέψουμε. Δεν έχουμε χρόνο άλλο για αναμονή. Ας συμμαχήσουμε λοιπόν στο κοινό αγώνα ενάντια σ' αυτές τις πολιτικές.

ΜΗΝΥΜΑ της Επιτροπής Αγώνα ΤΑΞΙ Ηρακλείου προς τους συναδέλφους ταξιτζήδες

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΤΑΞΙΤΖΗΔΕΣ

Ο πόλεμος που δέχεται ο κλάδος μας απο την κυβέρνηση, έχει σκοπό την εξαθλίωση και την απομάκρυνση του αυτοαπασχολούμενου οδηγού απο το επάγγελμα του ΤΑΞΙ.

Η κυβέρνηση τάζει απελευθέρωση σε οδηγούς και ανέργους, μοιράζοντας φτώχεια σε όλους, με στόχο την εξαθλίωση όλων προς όφελος των μεγάλων εταιρειών και ομίλων που θέλουν να αλώσουν το επάγγελμα του ΤΑΞΙ.

ΘΕΣΗ της επιτροπής αγώνα ΤΑΞΙ Ηρακλείου είναι ότι καμία "Απελευθέρωση" σε οποιοδήποτε επάγγελμα δεν γίνεται για το συμφέρον του μικρο-μεσαίου ελεύθερου επαγγελματία και του καταναλωτή-πελάτη, αλλά γίνεται μονάχα για το συμφέρον των μεγάλων εταιρειών και των μονοπωλείων. Έτσι και στο επάγγελμα μας, η "απελευθέρωση" που συμφώνησε και απέκρυψε, η συνδικαλιστική μας ηγεσία μαζί με την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ και τα άλλα "δεκανίκια" κόμματα που υποστηρίζουν την απελευθέρωση, έχει σκοπό να οδηγήσει το κλάδο των ΤΑΞΙ στις μεγάλες εταιρείες και στα καρτέλ, και τους αυτοαπασχολούμενους οδηγούς, σε πολύ χαμηλότερα μεροκάματα και τελικά στην απομάκρυνση τους απο το επάγγελμα.

ΣΤΟΧΟΣ της επιτροπής αγώνα ΤΑΞΙ Ηρακλείου είναι να ενώσουμε και να οργανώσουμε τους προδομένους και απογοητευμένους απο τις συνδικαλιστικές ηγεσίες ιδιοκτήτες ΤΑΞΙ, στον αγώνα ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης και των συμφερόντων που εξυπηρετεί.

ΣΚΟΠΟΣ της επιτροπής αγώνα ΤΑΞΙ Ηρακλείου είναι η υπεράσπιση της θέσης εργασίας του αυτοαπασχολούμενου ιδιοκτήτη ΤΑΞΙ και η απόκρουση της εισβολής του μεγάλου κεφαλαίου στο χώρο των ΤΑΞΙ.


Γι' αυτό ζητάμε:


  • Την άμεση κατάργηση του νόμου της λεγόμενης "απελευθέρωσης"
  • Να παραμείνει η άδεια του ΤΑΞΙ στα φυσικά πρόσωπα και να είναι προσωπική. Όχι στις ανώνυμες εταιρείες.
  • Την ματαίωση των σχεδίων της κυβέρνησης και των μονοπωλίων που την εξουσιάζουν, για την ενοικίαση μετα  οδηγού καθώς και στην έκδοση 7θέσιων και 9θέσιων Δ.Χ. ΤΑΞΙ.
  • Να μην εκδοθεί καμία άδεια ΤΑΞΙ, ανεξέλεγκτα, και χωρίς πληθυσμιακά και γεωγραφικά κριτήρια. 
  • Τα ΤΑΞΙ να παραμείνουν στις έδρες του.
  • Το κόμιστρο να παραμείνει ενιαίο και σταθερό.


Η υπεράσπιση του επαγγέλματος μας, δεν μπορεί να πάρει καμία αναστολή, αλλά οφείλει να συνεχιστεί άμεσα και δυναμικά, έτσι όπως ξεκίνησε, αλλά με πιο προσεκτικά και σταθερά βήματα, με συγκεκριμένους στόχους και αυτη τη φορά υπό τον άμεσο και πλήρη έλεγχο των ίδιων των ταξιτζήδων

Συνάδελφε, η συμμετοχή σου, στην Επιτροπή Αγώνα ΤΑΞΙ Ηρακλείου είναι αναγκαία για την οργανωμένη συγκρότηση απεργιακού μετώπου που θα μπορέσει οργανωμένα και δυναμικά να ασκήσει πιέσεις στη κυβέρνηση και τις συνδικαλιστικές ηγεσίες του κλάδου, για το καλό και την επιβίωση του επαγγέλματος μας