Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2011

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΡΗΤΗΣ

 Η παρακάτω επιστολή δόθηκε προς όλους τους περιφερειακούς σύμβουλους απο ομάδα συναδέλφων την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου στην συνεδρίαση που είχε το περιφερειακό συμβούλιο. Δυστυχώς η πλειοψηφίσα παράταξη της περιφέρειας που πρόσκειτε στο ΠΑΣΟΚ, και μονάχα αυτή, δεν δέχτηκε να συζητήσει κανένα ψήφισμα της ημερήσιας διάταξης και το αίτημα μας που ήταν να πάρουν θέση πάνω στα ζητήματα μας όλοι οι επικεφαλής των παρατάξεων της περιφέρειας, Δυστηχώς με αυτό το τρόπο δείχνουν το ενδιαφέρον και το τρόπο που αντιλαμβάνονται τις δύσκολες μέρες που ζούμε τώρα. Προφανώς τους βολεύει οι διάφορες συζητήσεις να γίνονται σε κλειστά γραφεία και με συγκεκριμένα πρόσωπα. 
_____________________________________________________ 


ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ
ΤΑΞΙ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
ΠΡΟΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ
ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΚΡΗΤΗΣ

Υπ' όψιν
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΡΗΤΗΣ
Κου ΑΡΝΑΟΥΤΑΚΗ


     Απο τις 2 Ιουλίου 2011 που ο υπουργός Μεταφορών κ. Ραγκούσης έβαλε φωτιά στο κλάδο των ΤΑΞΙ και στη ζωή 50.000 και πλέον αυτοαπασχολούμενων ιδιοκτητών ΤΑΞΙ, και μετά απο 3 μήνες που σχεδόν διαλύσαμε τις οικογένειες μας, συμμετέχοντας στις απεργίες και τις κινητοποιήσεις του κλάδου μας, οφείλετε σαν περιφερειακό συμβούλιο Κρήτης να πάρετε θέση στα αιτήματα και τις απαιτήσεις του κλάδου μας.

Ζητάμε:

  • Την ματαίωση των σχεδίων της κυβέρνησης και των μονοπωλίων. Κατάργηση του νόμου της απελευθέρωσης.
  • Η άδεια ΤΑΞΙ να παραμείνει στα φυσικά πρόσωπα και να είναι προσωπική. Όχι στις ανώνυμες εταιρείες.
  • Το κόμιστρο να παραμείνει σταθερό και ενιαίο
  • Να μην εκδοθεί καμία άδεια ΤΑΞΙ ανεξέλεγκτα και χωρίς πληθυσμιακά και γεωγραφικά κριτήρια.
  • Το ΤΑΞΙ να παραμείνει στην έδρα του.
  • Να πάρετε πίσω όλες τις κλήσεις που στείλατε προς τους συναδέλφους.

Μην υπερασπίζεστε μια κυβέρνηση και ένα υπουργό, οι οποίοι τρομοκρατούν με υπουργικές αποφάσεις έναν ολόκληρο κλάδο, του απαγορεύει έμμεσα τις απεργίες και τις κινητοποιήσεις και τον τιμωρεί λέγοντας του ότι επειδή κάνει κινητοποιήσεις θα του απαγορεύει να δουλεύει και να ταϊζει τα παιδιά του για τουλάχιστον ένα χρόνο, αφού στείλατε στους συναδέλφους την ποινή της αφαίρεσης της αδείας για ένα χρόνο, που σας διέταξε ο υπουργός. Δεν θα πρέπει να στηρίζουμε τέτοιες αποφάσεις, όπως του υπουργού και της κυβέρνησης, που θυμίζουν άλλες εποχές που δεν θέλουμε, ούτε θα επιτρέψομε να ξανάρθουν.

Σαν περιφερειακό συμβούλιο, οφείλετε να ακούσετε τα αιτήματα του ΚΡΗΤΙΚΟΥ ΤΑΞΙΤΖΗ, να ξεφύγετε απο τις κομματικές σας ταυτότητες και να πράξετε αυτά που η συνείδηση σας σας διατάζει. Η κατάσταση στην κρητική κοινωνία είναι δραματική, σχεδόν όλοι έχουμε φτάσει στα όρια της εξαθλίωσης, μην επιτρέψετε σε μια κυβέρνηση να καταστρέψει μια ολόκληρη κοινωνία.

Κανένας θεσμικός σας ρόλος δεν είναι ανώτερος απο εκείνο της κοινωνικής αλληλεγγύης και της στήριξης του απλού λαού και πιστεύουμε πως με αυτό το τρόπο θα ενεργήσετε.